У организацији ПУ „Бамби“ 16.06.2021. године реализован је бесплатан једнодневни излет посетом домаћинства у селу Брзоходе.

На излет су ишла деца из свих објеката наше Установе која су старија од 2,5 године.

По доласку на имање уследио је кратак предах, а потом су организоване активности за децу.

Од спортских активности припремили смо кретање кроз полигоне који су се састојали из бројних сегмената а међу којима су скокови (суножни, разножни скок, скок у даљ), провлачење и превазилажење различитих препрека. Организоване су и игре лоптом, фризбијем, ластишем, превлачењем конопца… Омиљене су свакако биле „Падобран“ и „Између две ватре“.

Овом наставом у природи желели смо да подстакнемо код деце развој такмичарског духа, тимског рада, њихов физички развој, спретност и координацију. Деца су задовољила потребу за трчањем, скакањем и боравком на чистом ваздуху у природи.

Обиласком села Брзоходе посетили смо домаћинства на којима се гаје домаће животиње. Домаћини су нас упознали са начином на који воде бригу о њима али такође и са специфичностима њиховог живота. Посматрали смо ливаде, воћњаке и разговарали са децом о сеоским пословима у ово доба године.

Након ручка и малог одмора, организоване су музичке активности кроз које су деца уживала смишљајући кореографије, певајући и играјући, а које су васпитачи имплементирали у програм „Бамбино денса“.

Уследио је повратак за Београд у поподневним часовима.

Деца су се вратила кући пуна утисака, весела и насмејана, задовољна даном проведеним у дружењу и размењивању утисака са другарима.

Сара Пауновић
Медицинска сестра васпитач

Поделите ову вест