Негујмо српски језик

У свету постоји око 2.700 различитих језика, а на сваке две недеље један нестане. Језик, његове особине, богаство и значај се чувају свакодневном употребом. Због овога је правилан пренос језика следећим генерацијама веома важан. На данашњи дан, 21. фебруар, се обележава Међународни дан матерњег језика. У складу са овим, у свим објектима ПУ ,,Бамби” главне су биле језичке игре у којима су се деца опробала и забавила. Поред овога су и сазнала нове податке о свом, али и о другим језицима, како свој језик бранити и сачувати, зашто друге учити, али свој увек користити, зашто је ћирилица јединствена.

,,Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу, душу?” (М. Медић)

Невена Бабанић
Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.