Када се зимница прави мајстори смо прави!

Према речима наших бака, за свако јело, колач па и зимницу прво и основно су добри, свежи састојци. Зато су вредне дечије руке, не губећи време, одабрале најбоље воће и поврће са пијаце. Када су састојци одабрани, кренула је припрема. Било је свега: купуса, паприке, краставца, тиквица и патлиџана, воћа за слатко…

Предивно шаренило!

Прање, љушћење, сецкање… Чисте тегле и поклопчићи. Паковање. Само ништа на брзину. Када је припрема зимнице у питању, све мора да се уради на тенане. Онда и укус буде много лепши.

Рад се исплатио. Сада се сваки објекат ПУ ,,Бамби” специјализовао за одређени део. Објекат у Лештанима има најбоље киселе краставчиће. Ако сте љубитељ шарене салате, за то је задужен објекат у Кумодражу. Не знате како да оставите кисели купус? Нема проблема. Савет ћете добити од деце из објекта ,,Бамби” Авала. Паприка на ,,101” начин је остављена у ,,Бамбију” на Смедеревском путу, а најслађе за крај-слатко од различитог воћа су направила деца у вртићу на Коњарнику. И запамтите! Ако вам је потребан било какав савет око зимнице, слободно се јавите. Јер када се зимница прави мајстори смо прави!

Невена Бабанић
Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.