У периоду од 03.06. до 10.06.2019. године је реализовано летовање на планини Златар за децу вртићких група из објеката Бамби 1, Бамби 2 и Бамби 4.

Сваки дан је почињао јутарњим вежбама, а након вежби деца су одлазила на доручак. После доручка су следиле разне активности у природи као што су: планинарење, сакупљање биљака са рекреаторима, такмичарске игре, обилазак и упознавање са планином Златар. Након свих тих активности следио је ручак и поподневни одмор до 16 часова.

После поподневног одмора па све до вечере деца су такође проводила време на отвореном уз слободне активности по њиховој жељи.

У 19 часова је следила вечера, а након вечере деца су плесала и уживала у музици, учила нове кореографије са рекреаторима, маскирала се и показивала своје таленте.

У организацији са одмаралиштем ,,Лане”, у којем су деца била смештена, организован је излет до манастира Свети Козма и Дамјан у Дрмановићима. Деца су поред обиласка манастира, у који су ушла и видела мноштво дивних икона и сам простор манастира, имала прилику да искористе време за игре на отвореном. Посетила су и извор који су мештани уредили још 1966. године. Једна од најзанимљивијих ситуација на излету је свакако ближи сусрет са крдом крава које су пасле у близини док су се деца играла.

Ово летовање је деци пружило прилику да осете природу у пуном сјају и да уживају у њој, далеко од ужурбане свакодневице.

Невена Бабанић
Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.