У периоду од 03.06. до 10.06.2019. године је реализовано летовање на планини Златар за децу вртићких група из објеката Бамби 1, Бамби 2 и Бамби 4.

Сваки дан је почињао јутарњим вежбама, а након вежби деца су одлазила на доручак. После доручка су следиле разне активности у природи као што су: планинарење, сакупљање биљака са рекреаторима, такмичарске игре, обилазак и упознавање са планином Златар. Након свих тих активности следио је ручак и поподневни одмор до 16 часова.

После поподневног одмора па све до вечере деца су такође проводила време на отвореном уз слободне активности по њиховој жељи.

У 19 часова је следила вечера, а након вечере деца су плесала и уживала у музици, учила нове кореографије са рекреаторима, маскирала се и показивала своје таленте.

У организацији са одмаралиштем ,,Лане”, у којем су деца била смештена, организован је излет до манастира Свети Козма и Дамјан у Дрмановићима. Деца су поред обиласка манастира, у који су ушла и видела мноштво дивних икона и сам простор манастира, имала прилику да искористе време за игре на отвореном. Посетила су и извор који су мештани уредили још 1966. године. Једна од најзанимљивијих ситуација на излету је свакако ближи сусрет са крдом крава које су пасле у близини док су се деца играла.

Ово летовање је деци пружило прилику да осете природу у пуном сјају и да уживају у њој, далеко од ужурбане свакодневице.

Невена Бабанић
ПУ „Бамби“

Поделите ову вест