Саобраћај 27.03.2020.

ПОДСЕТИМО СЕ!

На почетку саме активности пустите детету овај видео који показује опрему коју поседује ватрогасац и брзину којом се он спреми.
После одгледаног видеа поразговарати са дететом о томе шта је видело на снимку и објаснити непознате ствари из снимка.

Прилагодите простор активноси тако да свуда буду реплике ватре и препреке које ватрогасац треба да пређе како би угасио пожар и спасао људе. Дете обуците тако да личи на ватрогасца. Бирајте материјал по жељи.

Поставите столице, лопте, столове, обручеве, флаше пластичне, штапиће, картоне, залепите траку по поду која ће означавати одређену препреку.

Користите материјале који су вам доступни.

Када дете прође све препреке и дође до места које је захваћено пожаром тада узима специјалну пумпицу у којој се налази вода којом гаси пожар(обара постављене чаше) . Постоји и друга варијанта за гашење пожара, а то је  гађање „воденим“ лоптицама које се праве од папира у боји (бели или плави). Понављајте овај полигон док траје дететово интересовање.

* извор: pinterest

ЗАДАТАК

Нацртајте геометријске облике као на слици и дајте детету да их обоји. Дете нека изреже облике и нека их постави као што је на слици да би добило модел ватрогасног возила.

*Фотографишите урађен задатак и пошаљите нам!

Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.