Саобраћај 26.03.2020.

ТАТА И СИН АВИОН

Били једном један велики авион, снажан и брз, и његов мали син авион. Син авион био је стално тужан јер није умео да лети као његов тата. Отац га је тешио да ће једног дана порасти, да ће научити да лети.

Али, сину авиону то није било довољно. Желео је да лети сада, да заједно са оцем оставља траг на небу и јури између облака.

Једног дана, тата авион, као и обично, кренуо је на свој посао. И, тек што се подигао са писте зачуо је “кр, кр кр …” Схватио је да се покварио и да неће моћи још дуго да издржи на небу. Почео је да зове помоћ. Али, нико га није чуо. Сем његовог сина који је, као и увек, лет свог тате пратио са игралишта.

Чим је схватио да је тати потребна помоћ, мали авион је пожурио на аеродром и у трку рекао механичару који поправља авионе да мора одмах да похита и помогне његовом оцу. Механичар је брзо узлетео са другим авионом, стигао до тате авиона, мало куцнуо, мало нешто протресао, притегнуо… И, тата авион је поново био као пре.

Чим је слетео на писту тата авион је пожурио до сина и загрлио га:”Видиш да није важно колико си велики и да ли умеш да летиш. Мали си, али си паметан. Када никог другог није било ту да ми помогне – ти јеси! Зато ћеш једног дана када порастеш, летети боље од тате!”

Светлана Прерадовић, *извор:ringeraja.rs

Ову причу треба презентовати уз помоћ реквизита (3 авиона-тата,син и механичар), можете се послужити примером са фотографије.

* извор: pinterest

ЗАДАТАК

Нацртати велики авион и у њему другаре из вртића.

* извор: pinterest

*Фотографишите урађен задатак и пошаљите нам!

Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.