Према речима наших бака, за свако јело, колач па и зимницу прво и основно су добри, свежи састојци. Зато су вредне дечије руке, не губећи време, одабрале најбоље воће и поврће са пијаце. Када су састојци одабрани, кренула је припрема. Било је свега: купуса, паприке, краставца, тиквица и патлиџана, воћа за слатко…

Предивно шаренило!

Прање, љушћење, сецкање… Чисте тегле и поклопчићи. Паковање. Само ништа на брзину. Када је припрема зимнице у питању, све мора да се уради на тенане. Онда и укус буде много лепши.

Рад се исплатио. Сада се сваки објекат ПУ ,,Бамби” специјализовао за одређени део. Објекат у Лештанима има најбоље киселе краставчиће. Ако сте љубитељ шарене салате, за то је задужен објекат у Кумодражу. Не знате како да оставите кисели купус? Нема проблема. Савет ћете добити од деце из објекта ,,Бамби” Авала. Паприка на ,,101” начин је остављена у ,,Бамбију” на Смедеревском путу, а најслађе за крај-слатко од различитог воћа су направила деца у вртићу на Коњарнику. И запамтите! Ако вам је потребан било какав савет око зимнице, слободно се јавите. Јер када се зимница прави мајстори смо прави!

Невена Бабанић
ПУ „Бамби“

Поделите ову вест