Васкрс 15.04.2020.

Празници пред Ускрс

Ускрс је највећи хришћански празник којим се прославља Исусов повратак у живот – васкресење. Пред Ускрс, обележавају се два велика празника.

Лазарева субота (Врбица) – Осам дана пре Ускрса се слави чудо Лазаревог васкрснућа. У цркву се уносе тек олистале врбове гранчице (због чега је овај празник познат и као Врбица) које се, освештане, деле народу да би, на крају, заузеле своје место у кући поред иконе и кандила. У цркви деца добијају звончиће, а код куће ново одело. Зато се каже ,,Средио се к’о за Врбицу”.

Цвети – То је дан када је Исус у Јерусалим дошао са својим ученицима, где их је народ дочекао уз песму и радост. Сада се овај празник обележава одласком на богослужење и уношењем у кућу неког пролећног цвећа.

* Извор: lebanskevesti.rs

ЗАДАТАК 1

Искористи шаблоне и припреми дечака и девојчицу за одлазак у цркву.

* Извор: 123rf.com

* Извор: 123rf.com

ЗАДАТАК 2

Осмисли и направи звончиће за дечака и девојчицу.

* Извор: poznanje.co.rs

Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.