Svetski dan zaštite ozonskog omotača

Glasno ,,NE” se začulo u dvorištu vrtića PU ,,Bambi” kada su vaspitači razbacali različite stvari koje bi se trebalo naći samo u kanti za otpad.

Naravno, nisu ovo oni učinili bez razloga. Povod za ovakvo (ne) delo je bio Svetski dan zaštite ozonskog omotača i čišćenja planete. Vešte ruke vaspitača su za ovaj dan pripremile prikaz planete Zemlje, gomilu otpada i naravno odgovarajuću aktivnost koja je deci pokazala zašto je važno da odgovorno postupamo prema planeti koju naseljavamo. Deca su aktivno učestvovala i još aktivnije sredila dvorište da ponovo bude čisto i spremno za nove igre.

Nevena Babanić
Author:

Predškolska ustanova Bambi iz Beograda osnovana je u julu 2015. godine na opštini Voždovac u mirnom kraju naselja Kumodraž. Naš prvi objekat nalazi se u prostranoj kući sa dvorištem, obasutim zelenilom, prilagođenom potrebama dece. Prvo izdvojeno odeljenje naše Ustanove je osnovano na teritoriji opštine Zvezdara. Objekat „Bambi 2“ se nalazi na Smederevskom putu sa obezbeđenim parkingom i prilazom za roditelje i decu.