Svetski dan deteta

Deca su nešto bez čega ne možemo, čemu se radijemo i što nas snaži. Deca oplemenjuju našu dušu i na jedinstven način menjaju svet. Potrebno je samo malo da ih oslušnemo i mnoge stvari postanu jasnije. Prigrliti tu čistu radost je zadatak za sve nas. Ne možemo ih od svega zaštititi, ali ih svakako možemo usmeriti, jačati i podržati.

Svetski dan deteta, ustanovljen od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, je dan koji se svuda u svetu slavi 20. novembra.

Izglasan je sa ciljem da se svi podsete na obaveze koje imaju prema deci.

Deca PU ,,Bambi” su uz pomoć svojih vaspitača i vaspitačica ovaj dan obeležila na način koji ona najbolje poznaju- kroz igru, smeh, zagrljaje. Sa vaspitačima su napravili predstave, panoe, čak i ,,Čudesno dete”. Ovim putem poručuju svima da iako mala, ona vrede, umeju. Ona su naša budućnost.

Nevena Babanić
Author:

Predškolska ustanova Bambi iz Beograda osnovana je u julu 2015. godine na opštini Voždovac u mirnom kraju naselja Kumodraž. Naš prvi objekat nalazi se u prostranoj kući sa dvorištem, obasutim zelenilom, prilagođenom potrebama dece. Prvo izdvojeno odeljenje naše Ustanove je osnovano na teritoriji opštine Zvezdara. Objekat „Bambi 2“ se nalazi na Smederevskom putu sa obezbeđenim parkingom i prilazom za roditelje i decu.