Светски дан детета

Деца су нешто без чега не можемо, чему се радијемо и што нас снажи. Деца оплемењују нашу душу и на јединствен начин мењају свет. Потребно је само мало да их ослушнемо и многе ствари постану јасније. Пригрлити ту чисту радост је задатак за све нас. Не можемо их од свега заштитити, али их свакако можемо усмерити, јачати и подржати.

Светски дан детета, установљен од стране Генералне скупштине Уједињених нација, је дан који се свуда у свету слави 20. новембра.

Изгласан је са циљем да се сви подсете на обавезе које имају према деци.

Деца ПУ ,,Бамби” су уз помоћ својих васпитача и васпитачица овај дан обележила на начин који она најбоље познају- кроз игру, смех, загрљаје. Са васпитачима су направили представе, паное, чак и ,,Чудесно дете”. Овим путем поручују свима да иако мала, она вреде, умеју. Она су наша будућност.

Невена Бабанић
Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.