Saobraćaj 25.03.2020.

PODSETIMO SE ŠTA JE VODENI SAOBRAĆAJ!

1. Šta je to vodeni saobraćaj?
Vodeni saobraćaj je vrsta saobraćaja koja se odvija u vodenim basenima
2. Kako se deli?
Rečni saobraćaj (na rekama), kanalski saobraćaj (na kanalima), jezerski saobraćaj (na jezerima), pomorski saobraćaj (na morima i okeanima)
3. Koja plovila postoje?
Brod, jedrilica, parobrod, šajka,kajak, kanu, katamaran, dajak, jahta, splav, balast, čamac, trimaran…
4. Da li sva plovila mogu da se kreću po istoj vodenoj površini?

* izvor: pinterest

ZADATAK 1:

Napraviti improvizovane čamce od kutija ili tako što ćete okrenuti neki manji sto i obložiti ga tkaninom ili nekim drugim materijalom da izgleda kao na slici.

Prilagoditi sobu aktivnosti da izgleda kao da se nalazite na vodi.  Po sobi postavite „vredne kamenčiće“ ( loptice ) raznih boja koje će dete skupljati u svoj brod u kojem će imati posebne pregrade u zavisnosti od boje loptice. Ako nemate loptice možete ih napraviti od zgužvanih papira raznih boja. Igra se završava kada dete pokupi sve loptice.

* izvor: pinterest

ZADATAK 2:

Ponavljajte nekoliko puta sa detetom brzalicu

„Kamenčićem ćeš me, kamenčićem ću te“ , dok je ne usvoji.

*Snimite nam i pošaljite izgovaranje brzalice kad je dete usvoji!

Author:

Predškolska ustanova Bambi iz Beograda osnovana je u julu 2015. godine na opštini Voždovac u mirnom kraju naselja Kumodraž. Naš prvi objekat nalazi se u prostranoj kući sa dvorištem, obasutim zelenilom, prilagođenom potrebama dece. Prvo izdvojeno odeljenje naše Ustanove je osnovano na teritoriji opštine Zvezdara. Objekat „Bambi 2“ se nalazi na Smederevskom putu sa obezbeđenim parkingom i prilazom za roditelje i decu.