Саобраћај 25.03.2020.

ПОДСЕТИМО СЕ ШТА ЈЕ ВОДЕНИ САОБРАЋАЈ!

1. Шта је то водени саобраћај?
Водени саобраћај је врста саобраћаја која се одвија у воденим басенима
2. Како се дели?
Речни саобраћај (на рекама), каналски саобраћај (на каналима), језерски саобраћај (на језерима), поморски саобраћај (на морима и океанима)
3. Која пловила постоје?
Брод, једрилица, пароброд, шајка,кајак, кану, катамаран, дајак, јахта, сплав, баласт, чамац, тримаран…
4. Да ли сва пловила могу да се крећу по истој воденој површини?

* извор: pinterest

ЗАДАТАК 1:

Направити импровизоване чамце од кутија или тако што ћете окренути неки мањи сто и обложити га тканином или неким другим материјалом да изгледа као на слици.

Прилагодити собу активности да изгледа као да се налазите на води.  По соби поставите „вредне каменчиће“ ( лоптице ) разних боја које ће дете скупљати у свој брод у којем ће имати посебне преграде у зависности од боје лоптице. Ако немате лоптице можете их направити од згужваних папира разних боја. Игра се завршава када дете покупи све лоптице.

* извор: pinterest

ЗАДАТАК 2:

Понављајте неколико пута са дететом брзалицу

„Каменчићем ћеш ме, каменчићем ћу те“ , док је не усвоји.

*Снимите нам и пошаљите изговарање брзалице кад је дете усвоји!

Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.