Посета сеоском домаћинству Брзоходе

У организацији ПУ „Бамби“ 16.06.2021. године реализован је бесплатан једнодневни излет посетом домаћинства у селу Брзоходе.

На излет су ишла деца из свих објеката наше Установе која су старија од 2,5 године.

По доласку на имање уследио је кратак предах, а потом су организоване активности за децу.

Од спортских активности припремили смо кретање кроз полигоне који су се састојали из бројних сегмената а међу којима су скокови (суножни, разножни скок, скок у даљ), провлачење и превазилажење различитих препрека. Организоване су и игре лоптом, фризбијем, ластишем, превлачењем конопца… Омиљене су свакако биле „Падобран“ и „Између две ватре“.

Овом наставом у природи желели смо да подстакнемо код деце развој такмичарског духа, тимског рада, њихов физички развој, спретност и координацију. Деца су задовољила потребу за трчањем, скакањем и боравком на чистом ваздуху у природи.

Обиласком села Брзоходе посетили смо домаћинства на којима се гаје домаће животиње. Домаћини су нас упознали са начином на који воде бригу о њима али такође и са специфичностима њиховог живота. Посматрали смо ливаде, воћњаке и разговарали са децом о сеоским пословима у ово доба године.

Након ручка и малог одмора, организоване су музичке активности кроз које су деца уживала смишљајући кореографије, певајући и играјући, а које су васпитачи имплементирали у програм „Бамбино денса“.
Уследио је повратак за Београд у поподневним часовима.

Деца су се вратила кући пуна утисака, весела и насмејана, задовољна даном проведеним у дружењу и размењивању утисака са другарима.

Медицинска сестра васпитач

Сара Пауновић
Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.