Направите домаћи пластелин и забавите се са децом!

Време је самоизолације. У наредном периоду ћемо вам помоћи да осмислите активности за децу код куће,а да при томе смањимо коришћење рачунара,таблета и телефона.

За прву и можда најлакшу верзију забаве изабрали смо пластелин. Немојте да бринете направићете га лако са састојцима за које верујемо да ових дана сви имамо у кући.

Зашто пластелин?
Пластелин је увек добродошла играчка код деце! Одлична је за развој фине моторике и креативности.

За прављење домаћег пластелина од састојака су вам потребни:
брашно,
вода,
со,
уље,
боја за колаче по извору.

ПРВИ КОРАК:
Прашкасте састојке (брашно,со) сједините мешањем у посуди
4 шоље брашна (1 шоља има 1 dl),
1 шоља соли (1 шоља има 1 dl)

ДРУГИ КОРАК:
Додајте у посуду 1,5 шољу вруће воде (1 шоља има 1 dl), затим три кашике уља.

ТРЕЋИ КОРАК:
Мешамо док се смеса не сједини, можете и простo умесити смесу,уколико претерате са водом или брашном једноставно надоместите недостатак.

ЧЕТВРТИ КОРАК:
Када добијете јединствену смесу, можете количину поделити на неколико мањих у зависности у колико различитих боја сте одлучили да офарбате пластелин.

ПЕТИ КОРАК:
Бојом за колаче офарбајте смесу. Сам поступак фарбања,али и цео видео-рецепт имате на снимку испод текст за који се захваљујемо „JOVANA – Kids Channel“.

Желимо вам лепу забаву!

Невена Бабанић
Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.