Моја планета 10.04.2020.

РУДНИЦИ

Рудник је место где се налазе различите врсте руда. Руда је тип стене која садржи минерале и метале. Руда се вади откопавањем или копањем. Због тога се рудници деле на површинске и подземне. У руднике одлазе људи који се називају рудари. Имена неких рудника у Србији су: рудник бакра „Церово”, рудник Брасина, Вршка Чука, Ковин, Мајданпек. Постоје и музеји посвећени рударству и рударима.

*извор: blic.rs

ЗАДАТАК

Задатак 1: Подсети се патуљака из цртаног филма ,,Снежана и седам патуљака” кроз овај кратки снимак па испричај све што запамтиш (где су били, шта су радили, шта су пронашли …)

ЗАДАТАК

Задатак 2:  Уз сарадњи са старијим укућанима нацртај карту Републике Србије, открији који још рудници постоје у Републици Србији и обележи их на карти.

*извор: planeta.org.rs

Припремни предшколски програм

Глас и штампано слово Ф – вежба

Слово Ф је фрку дигло

 фрфља, фрче до плафона.

 Једна фока окреће га,

 тек онако, из фазона.

*извор: google.rs

ЗАДАТАК

Задатак 1: Научи песму и вежбај изговор гласа Ф кроз песму. Покушај да песму изговориш што брже.

Задатак 2: Измисли причу која ће садржати следеће речи: Фића, фењер, феферони, фрула

Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.