Да разумемо различитост

Још од 1992. године, одлуком Уједињених нација, сваког трећег децембра широм света се обележава Међунардни дан особа са инвалидитетом. Циљ обележавања овог дана је да се побољша положај и омогући једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву свим особама са инвалидитетом.

Свесни својих улога у целом процесу, васпитачи ПУ ,,Бамби” су се потрудили да кроз одабране активности за овај дан деци свих вртићких група приближе и на њима прихватљив начин објасне проблем који се јавља. Деца су на крају, као знак подршке упутила топле речи, позив за дружење и израдила цртеже. Старија деца су пружила предлоге решења проблема. Верујте нам, послушајте их ако сте у недоумици, брзо разјасне многе ствари.

Невена Бабанић
Author:

Предшколска установа Бамби из Београда основана је у јулу 2015. године на општини Вождовац у мирном крају насеља Кумодраж. Наш први објекат налази се у пространој кући са двориштем, обасутим зеленилом, прилагођеном потребама деце. Прво издвојено одељење наше Установе је основано на територији општине Звездара. Објекат „Бамби 2“ се налази на Смедеревском путу са обезбеђеним паркингом и прилазом за родитеље и децу.