Bambi letovanje

U periodu od 03.06. do 10.06.2019. godine je realizovano letovanje na planini Zlatar za decu vrtićkih grupa iz objekata Bambi 1, Bambi 2 i Bambi 4.

Svaki dan je počinjao jutarnjim vežbama, a nakon vežbi deca su odlazila na doručak. Posle doručka su sledile razne aktivnosti u prirodi kao što su: planinarenje, sakupljanje biljaka sa rekreatorima, takmičarske igre, obilazak i upoznavanje sa planinom Zlatar. Nakon svih tih aktivnosti sledio je ručak i popodnevni odmor do 16 časova.

Posle popodnevnog odmora pa sve do večere deca su takođe provodila vreme na otvorenom uz slobodne aktivnosti po njihovoj želji.

U 19 časova je sledila večera, a nakon večere deca su plesala i uživala u muzici, učila nove koreografije sa rekreatorima, maskirala se i pokazivala svoje talente.

U organizaciji sa odmaralištem ,,Lane”, u kojem su deca bila smeštena, organizovan je izlet do manastira Sveti Kozma i Damjan u Drmanovićima. Deca su pored obilaska manastira, u koji su ušla i videla mnoštvo divnih ikona i sam prostor manastira, imala priliku da iskoriste vreme za igre na otvorenom. Posetila su i izvor koji su meštani uredili još 1966. godine. Jedna od najzanimljivijih situacija na izletu je svakako bliži susret sa krdom krava koje su pasle u blizini dok su se deca igrala.

Ovo letovanje je deci pružilo priliku da osete prirodu u punom sjaju i da uživaju u njoj, daleko od užurbane svakodnevice.

Nevena Babanić
Author:

Predškolska ustanova Bambi iz Beograda osnovana je u julu 2015. godine na opštini Voždovac u mirnom kraju naselja Kumodraž. Naš prvi objekat nalazi se u prostranoj kući sa dvorištem, obasutim zelenilom, prilagođenom potrebama dece. Prvo izdvojeno odeljenje naše Ustanove je osnovano na teritoriji opštine Zvezdara. Objekat „Bambi 2“ se nalazi na Smederevskom putu sa obezbeđenim parkingom i prilazom za roditelje i decu.